A kínai gyártó prototípusa önállóan képes közlekedni egy programozott útvonalon egyik helytől a másikig, közölte Dubaj közlekedési hatósága.

Dubajban már tesztelik a kínai taxidrónt (fotó: youtube)

Dubajban is megkezdték tesztelni a személyszállításra használható kínai taxidrónt, az Ehang-184-et. A kínai gyártó prototípusa önállóan képes közlekedni egy programozott útvonalon egyik helytől a másikig, közölte Dubaj közlekedési hatósága.

Az elektromotorokkal hajtott drón egy személyt képes szállítani és akár háromszáz méteres magasságba is emelkedve 100 kilométer per órás sebességre gyorsulhat. Elemeivel egyszerre félórás, legfeljebb ötven kilométeres utat tud megtenni.

Az Ehang-184-nek elektromos mivoltának köszönhetően nincs közvetlen károsanyag kibocsátása.

Az utasnak pusztán a cél kiválasztásával kell foglalkoznia, ezt követően az automatizált nyolcrotoros drón elindul a kívánt hely irányába. A drón biztonsági rendszere biztosítja a nyugalmas, zökkenőmentes - központilag is ellenőrzés alatt tartott - utazást. További részletek az alábbi videóban:

Mattar Al-Tajer, a dubaji közlekedési hatóság vezetője szerint már júliusban megkezdődik az eszköz rendszeres használata.

Dubaj korábban is tesztelt önjáró közlekedési eszközöket. Az Egyesült Arab Emírségek a hatóság közlése szerint 2030-ra a közlekedés egynegyedét ilyenekkel szeretné megoldani. Dubajban található a világ leghosszabb, vezető nélküli metróvonala.

Az Egyesült Államokban tavaly nyáron kapta meg a teszteléshez szükséges engedélyeket a világ első utasszállító drónja. Az Ehang-184-et a 2015-ös CES-en mutatták be Las Vegasban.Médiaunió - Az Én Tanárom

Hirdetés

 

magnet 300x250 par2

Hirdetés

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random