A DARPA idegstimulációval próbálja feltárni az agy tanulási képességeinek határait. Ha sikerrel járnak, a "tudás feltöltése" lehetségessé válhat.

A DARPA "Célzott Idegsejtképlékenység-Gyakorlat" (Röviden TNT) alatt jelenleg 8 különálló projekt fut. Olyan módszerek után kutatnak, melyek lehetővé teszik a tanulás folyamatának felgyorsítását.

Hogyan tanulunk?
Az agy minden egyes tevékenysége során megváltoztatja önnön szerkezetét, és folyamatosan tökéletesíti "áramköreit", hogy az adott feladatokat hatékonyabban tudja elvégezni. Tanulás közben új agyi kapcsolatok jönnek létre, ismétléssel pedig bizonyos kapcsolatok tovább erősödnek, miközben a régebben tanult, nem gyakorolt, nem használt - és ezáltal kevésbé hasznosnak ítélt - információt tartalmazó agyi kapcsolatok (idegsejtek) elvékonyodnak.

DARPA - TNT
A DARPA azon dolgozik, hogy idegsejtstimulációval felgyorsítsa az új idegsejtek létrejöttét, illetve a már meglévő agyi kapcsolatok erősödését. A projektek hatékony működését számos szakember (nyelvi specialisták, intelligencia elemzők, tanárok) biztosítja. A kutatók összehasonlítják az implantátumokat a nem invazív eljárásokkal, felmérik azok hatásfokát, feltárják az etikai kérdéseket, valamint olyan módszereket dolgoznak ki, melyekkel elkerülhetik a mellékhatásokat és a potenciális veszélyeket.

A kutatás ideális esetben olyan áttörésekhez vezethet, mint a letölthető tudás. Így például egy új nyelv megtanulásához nem lenne szükségünk több száz órán keresztül tanulni és ismételni, elég lenne megnyomni a feltöltés gombot, a tudnivalók pedig az agyunkban landolnának.Médiaunió - Az Én Tanárom

Hirdetés

 

magnet 300x250 par2

Hirdetés

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random