Az AlgiKnit startup olyan tengeri hínárból készült stílusos cipőt készített, mely hozzájárul a textilipar környezetre gyakorolt hatásainak csökkentéséhez.

AlgiKicks

Egy új textilösszetevő, a hínáralapú bioyarn jelentheti a következő áttörést a környezetbarát cipőgyártásban. Az AlgiKnit által készített anyag kellően masszív, vízben nem oldódik és még festhető is.

A cég a fenntarthatóságban látja a jövőt, szerintük rossz ötlet olyan tornacipőt gyártani, ami két év használat után a kukában végzi, ráadásul évtizedek vagy akár évszázadok alatt sem bomlik le, ezért tornacipőit (AlgiKicks) már úgy tervezi, hogy azokat a mikroorganizmusok idővel lebontsák.

A textilipar jelentős hatással van a környezetre. A WWF jelentése szerint a jelenlegi pamutelőállítási módszerek közel sem fenntarthatóak: 20.000 liter víz kell ahhoz, hogy elegendő pamutot állítsanak elő egyetlen pólóhoz és egy farmernadrághoz. Az óriási vízigény mellett a gyapottermesztéshez használt permetezőszerek és műtrágyák jelentős környezetszennyező hatással is bírnak. Az Egyesült Államokban terjedő legújabb "trend", a "gyors divat" pedig még tovább ront a helyzeten az olyan ruhák gyártásával, melyek igen gyorsan elhasználódnak. Csak az USA-ban 13 milliárd textilipari hulladék kerül a szeméttelepekre a Forbes jelentése szerint, holott nagy részük újrahasznosítható lenne.Médiaunió - Az Én Tanárom

Hirdetés

 

magnet 300x250 par2

Hirdetés

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random