"2117-re elkészül az első emberi település a vörös bolygón."

Száz éven belül embereket költöztetne a Marsra az Egyesült Arab Emírségek egy Dubajban bemutatott terv szerint. (Forrás: pixabay)

Az öböl menti államok vezetésével indult projekt célja egyelőre viszont megvizsgálni, hogyan tudnák biztosítani az emberek túlélését a Marson. Ebben fontos többek között az energia és a táplálék előállítása.

„A Mars 2117 magját ma vetjük el azért, hogy gyümölcsöt hozzon a tudomány és a tudni akarás által vezérelt következő generációknak" - tweetelte Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm alelnök, majd hozzátette - "A Mars 2117 projekt keretében egy olyan emirátusi és nemzetközi tudóscsapat fog kiépülni, mely előre fogja lendíteni a Mars bolygó felfedezését az elkövetkezendő években."

Nem az emírségek az első, amely települések létrehozását tervezi a vörös bolygón. A Mars One elnevezésű holland privát űrutazási programot szervező cég célja, hogy tíz éven belül embereket küldjön a Marsra. A nagy nemzetközi visszhangot kiváltó Mars One tervet 2012-ben indította útjára Bas Lansdorp holland vállalkozó.

A kezdetben 140 országban 200 ezer ember figyelmét felkeltő projekt keretében 24 felfedezőt akarnak küldeni egy évtizeden belül a Marsra.

A költségek egy részét a vállalkozást bemutató televíziós valóságshowból finanszíroznák.

Mostanáig mindössze a NASA robotmissziói jutottak el sikeresen a vörös bolygóra és az amerikai űrkutatási hivatal nem is tervez embert küldeni a Marsra egészen a 2030-as évekig.Médiaunió - Az Én Tanárom

Hirdetés

 

magnet 300x250 par2

Hirdetés

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random